Thema’s: de mooiste vis van de zee + Lenteschoonmaak in de Koekiemonsterklas

Lieve allemaal,

Ze hebben even op zich laten wachten, maar hier zijn ze dan: de foto’s van de twee thema’s waar we net voor de paasvakantie rond gewerkt hebben in de klas. Eerst stond Regenboog, de mooiste vis van de zee, centraal in onze klas. De kleuters hebben tijdens deze themaweek heel wat geleerd over vriendschap én ze hebben bewezen dat ze goed kunnen samenwerken. Door middel van ‘close reading’ (= begrijpend lezen) in groepjes, hebben ze het verhaal, over de mooiste vis van de zee, verwerkt. Eerst moesten ze een antwoord geven op de vragen: wie, wat en waar. Vervolgens moesten ze drie opdrachten uitvoeren: welk stuk uit het verhaal vonden jullie het belangrijkst, welk gevoel heb je bij het verhaal (en waarom) en ten slotte moesten ze een ander einde verzinnen.  De week nadien deden we dit ook met het verhaal over de Lenteschoonmaak. De foto’s hiervan moet je zeker bekijken! Ik ben erg trots want ze hebben dit fantastisch gedaan!

Na het thema over Regenboog en zijn vriendjes, hebben we het voorlaatste semester van dit schooljaar afgesloten met het thema ‘Lenteschoonmaak’. De hele klas werd gepoetst en opgeruimd (kasten, speelgoed, scharen, lijm, …). En in de hoeken stond ook alles rond schoonmaken centraal (o.a. bouwen met sponzen en een spel rond ruimtelijke oriëntatie met schoonmaakartikelen). In de kring ging het over ‘propere lucht’. Met behulp van Gloob en Teo kwamen de kleuters hier heel wat over te weten. We filosofeerden ook over de vraag: ‘Hoe kunnen we de lucht poetsen?’. Op de speelplaats speelden we bewegingsspelletjes zoals wasknijpertikkertje.

En last but not least maakten we natuurlijk onze paasmandjes. Want op vrijdag kwamen de paasklokken én de paashaas langs voor heerlijke chocolade! Maar niet voordat de kleuters eerst een stevige wandeling maakten in het prachtige Brussegem! Samen met juf Els waren we de hele voormiddag op stap. Gezellige babbels, spelletjes en genieten van de natuur… geweldig toch?!

Nu genieten de kleuters van twee weken vakantie. De eerste week is al voorbij. Hopelijk vermaken de koekiemonstervriendjes zich! Ik ben benieuwd naar hun verhalen. 😀 Vanaf volgende week vliegen we er weer in. Het laatste deeltje van het schooljaar… gek, hé? Hoe snel het schooljaar voorbij gaat? Jullie ‘kleine’ kapoenen zijn niet zo ‘klein’ meer. Want over twee maanden sluiten ze de deur van de kleuterschool en is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. En hopelijk kunnen we het hoofdstuk ‘de kleutertijd’ met nog vele leuke momenten afsluiten. Jullie kunnen alles meebeleven op de blog. Dus kom zeker nog eens terug om een kijkje te nemen! 🙂

Tot volgende week!

                                                                                                                                                                                   

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: