Thema: ridders en prinsessen

Het is zo een fijne en leerrijke periode in de Koekiemonsterklas dat ik grats vergeten ben de foto’s op de blog te plaatsen. Oeps! Sorry! De kleuters brachten zoveel ideetjes mee naar de klas rond het thema ridders en prinsessen, dat mijn weekends goed gevuld zaten met themavoorbereidingen. Maar bij deze kan u toch nog meegenieten van wat we tijdens dit thema hebben uitgespookt. Ik plaats deze keer een zeer beknopt verslag en beloof jullie om snel weer een uitgebreider blogbericht te plaatsen. Maar volgens mij hebben de foto’s binnen dit thema geen verdere uitleg nodig ;-). De kleuters waren erg betrokken en het thema heeft geleefd. Dat zijn twee erg belangrijke aspecten voor mij, als leerkracht :). Ik ben een trotse en gelukkige juf. En hopelijk zijn jullie kleuters ook blij en trots op zichzelf!

Het rollenspel bij het kasteel, het maken van de woordkaarten op de computer en het creëren van een plattegrond voor het kasteel, waren de drie activiteiten die de kleuters het allerleukst vonden en waar ze ook écht heel veel tijd en werk ingestoken hebben. Een dikke pluim! Wat hebben ze het kasteel goed verdedigd! Ook hebben ze getoond hoe goed ze met een toetsenbord overweg kunnen. En ook hun creatieve kant kwam tijdens dit thema erg naar boven. Wauw wauw wauw! Ze hebben kastelen, maskers, zwaarden, prinsessen en ridders geknutseld op allerlei verschillende manieren. En ook hun bouwtalent in de zandtafel, de timmerhoek en de bouwhoek kwam van pas.

Aan het eind van dit thema kregen de kleuters hun ridder -of prinsessendiploma. Ook koos er één kleuter voor een prinsendiploma! Proficiat allemaal!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: