Thema : Kerstmis

Holapola! Het lijkt wel een eeuwigheid geleden sinds ik hier voor het laatst een berichtje achterliet met een verslag en foto’s van onze avonturen in de Koekiemonsterklas. Maar… dat maak ik vandaag dubbel en dik goed! Mijn maagje is nog aan het verteren van al dat lekkers van de afgelopen dagen. Wat was het een fijne en gezellige Kerstperiode. Hopelijk hebben jullie ook genoten van de Kerstdagen. En kunnen jullie nu rustig uitbollen om er een knallend eindejaar van te maken. Want over enkele uren is het zover. Dan nemen we afscheid van 2018 en sluiten we 2019 in onze armen. Maar voor we 2018 achter ons laten, blikken we nog even terug op het thema Kerstmis. Wat was dat een geweldig thema! De focus lag vooral op de verbondenheid dat dit feest met zich meebrengt. Maar wat hebben de kleuters toch allemaal in de hoeken uitgespookt? Wel, de kleuters hebben o.a. :

  • Kerstballen geknutseld voor in onze kerstboom.
  • Een toverstaf geknutseld voor onze nieuwjaarsbrief.
  • Met sneeuw gespeeld in de ontdektafel.
  • Het Kerstverhaal nagespeeld.
  • Cadeautjes ingepakt en uitgedeeld.
  • Een Kerstbingo gespeeld.
  • Een nieuw spel met letters leren kennen op de iPad.
  • Kerstkaartjes voor elkaar gemaakt.
  • Kerstman gespeeld in de poppenhoek.
  • De kerstboom versierd.

Bekijk zeker de foto’s om meer te weten te komen over onze avonturen in de klas. We eindigden onze Kerstperiode met een kerstfeestje. De kleuters kregen ieder een pakje en een kerstkaart. Ook konden ze hun buikje vullen met allerlei lekkers. We luisterden naar verschillende kerstliedjes. En niet alleen in het Nederlands. Ook Spaanse, Chinese en Franse kerstliederen kwamen voorbij. Wat hebben we genoten! 😀

Morgen is het de laatste dag van de eerste week vakantie. Nadien nog een weekje rust. Maar op 7 januari verwacht ik alle kapoentjes terug voor weer een nieuwe periode in onze klas! We starten met het thema ‘winter’ a.d.h.v. het prentenboek ‘Kikker in de kou’. Een weekbrief zal ik later deze week naar jullie mailen. Dus houd zeker jullie mailbox in de gaten.

Liefs,

Juf Eva

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: