Thema: schoenen en Sinterklaas

Hallokido!

Hier zijn we weer met een verslagje van de afgelopen twee weken en natuurlijk de foto’s. We hebben het ongelooflijk leuk gehad in de klas! Alles stond in het teken van schoenen en Sint en Piet. Genieten jullie mee? 😉

We begonnen de laatste maandag van november met het posten van onze brief voor Sinterklaas en Zwarte Piet. De kleuters waren erg enthousiast en hoopten natuurlijk dat hun tekeningen snel zouden aankomen. Na het posten van onze brief begonnen we de laatste novemberweek met onze activiteiten in de hoeken. De kleuters konden o.a.: de omtrek van hun schoen tekenen en nadien hun zool zo nauwkeurig mogelijk natekenen, een Sint en Piet gezelschapsspel spelen, hun schoen waarnemen en hun bevindingen noteren, een telspel spelen met schoenen en pakjes, een brief “schrijven” aan Sinterklaas, schoenen kopen én verkopen in de winkelhoek, zich verkleden als Sinterklaas of Zwarte Piet, … En natuurlijk begonnen we met het leren strikken van onze veters. Wat hebben ze dit goed gedaan! Tijdens deze twee Sinterklaas weken hebben zo goed als de helft van de kleuters hun veterdiploma behaald en de andere helft hun knoopdiploma. We blijven dit vanaf nu regelmatig inoefenen in de klas en ik hoop dat jullie thuis hetzelfde doen! 🙂

Na de week waar schoenen centraal stonden, begonnen we de eerste decemberweek met het Sint en Piet thema. Ook deze keer heel wat activiteiten in onze Koekiemonsterklas. Het was een zeer gezellige week. De kleuters hebben heel goed geknutseld, gespeeld en gewerkt. Ik denk dat Sinterklaas een goede motivatie was voor onze kapoentjes om extra hard hun best te doen voor het contractwerk. Schoorstenen bouwen, Sinterklaas en Zwarte Piet tekenen, een domino -en lottospel spelen, stempelen volgens een patroon, de stoomboot versieren, Sinterklaasliedjes luisteren, … het kwam allemaal aan bod. Ook deden we een luisteroefening waarbij de kleuters moesten tekenen wat ik voorlas, bv.: teken een cirkel op de buik van de eerste Zwarte Piet of teken een wortel in de schoen van Sinterklaas (= een tekendictee).

Het hoogtepunt van deze twee weken was zonder twijfel het bezoek van Sinterklaas met twee van zijn Zwarte Pieten. Op woensdagochtend stond de hele klas op z’n kop: stoelen op de grond, banken op de tafels, spulletjes door elkaar gehaald én vooral veel lekkers op de banken en de tafels. De Pieten hadden zich duidelijk vermaakt in onze klas! 😀 En wisten jullie al dat jullie kleuters het dansje voor Sinterklaas helemaal alleen hebben gedanst? Zonder mij? Ze deden allemaal fantastisch mee en ik hoefde geen enkel pasje mee te dansen. IK BEN ZO TROTS!! Op naar nog meer van deze geweldige weken met de Koekiemonsterheldjes!

Vanaf volgende week staat het thema Kerstmis centraal in onze klas. Een zeer knusse periode waarin verbondenheid een zeer belangrijke rol speelt 🙂 .

Tot gauw!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: