Thema speelgoed

Howlapowla! Wat is het een drukke periode in onze klas 😀 . Vorige week was het voorleesweek, grootouderfeest én begonnen we ook stilletjes aan met het werken rond Sinterklaas. Daarom ook pas vandaag de foto’s van vorige week! Want ook deze week is het één en al drukte (wel leuk en gezellig!). Hier volgt een kort verslag van vorige week (met enkele sfeerbeelden):

Tijdens de speelgoedweek hebben de kleuters geleerd hoe ze kunnen meten met blokken, hebben ze woorden gemaakt met letterparels, knikkerbanen gebouwd (wat was dit een succes!), samen moeten bouwen met blokken en zelf bouwtekeningen maken, geëxperimenteerd met nat en droog zand, geteld met speelgoed en de zak van Sinterklaas en Zwarte Piet, geëxperimenteerd met cirkels (schrijfdans), … De kleuters gingen erg zelfstandig aan de slag. Wat erg fijn was. Zo had ik de kans om in iedere hoek langs te gaan, te begeleiden, mee te spelen, te helpen, … Jullie kleuters zijn trouwens super creatief. Er ontstonden heuse knikkerbanen in onze klas. Op maandag waren de kleuters eerst nog wat twijfelachtig, maar aan het eind van de week stonden er heuse knikkerbaan bouwwerken in onze klas te pronken. Ze gebruikten zelfs scharen en tape. Ook de samenwerkingsactiviteit in de timmerhoek was een schot in de roos. Eerst bouwden ze iets om het nadien na te tekenen op papier. Daarna gingen ze ook eens in de omgekeerde richting aan de slag: iets tekenen om dit vervolgens na te bouwen. Geweldig toch hoe de kleuters zelf tot spel komen?

In de knutselhoek maakten we onze hartjes voor oma en opa (techniek met scheerschuim en verf) en oefenden nog enkele laatste keren onze danspasjes in. Op vrijdag was het dan de grote dag: het grootouderfeest! De kleuters hebben echt geweldig gedanst! Ze gingen helemaal los op het liedje ‘Footloose’. Ik kan opnieuw erg trots zijn op jullie kleuters! En ik denk dat alle oma’s en opa’s dat ook zijn 😉 .

Momenteel werken we in de klas rond het thema ‘schoenen’ en volgende week starten we met het thema: Klaasje Sinterklaasje en de pakjesboot. Maar daarover later meer.

Geniet van de foto’s!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: