Thema: monsters

Het was deze week monsterweek in onze klas. Alles stond in het teken van monsters: lieve, grappige, kleine, grote, enge, stoute, … monsters. Maar ook de maanmonsters, tandenmonsters en het pakjesmonster kwamen langs. Het was een geweldige week! Ik ben o.a. heel wat te weten gekomen over de monsterangsten van de kleuters :D. Dit thema zorgde er voor dat de kleuters hun fantasie volledig de vrije loop konden laten. En dat ze hun fantasie gebruikt hebben, dat kun je zien als je de foto’s bekijkt. Vooral de creatieve fantasie van de kleuters werd geprikkeld.

Deze week heb ik ook de tijd genomen om écht eens een hele dag lang een spel te spelen met de kleuters. En hiermee bedoel ik: een gezelschapsspel uit de klas. We kozen op dinsdag en woensdag monopoly en op donderdag en vrijdag een zoekspel. Nu denken jullie misschien: Oei? Speelt de juf anders nooit mee? Tuurlijk wel! Maar vaak verplaats ik mij om de zoveel tijd naar een andere hoek, om iedere kleuter en ieder groepje voldoende aandacht te kunnen geven. Vaak hebben de kleuters ook op twee of drie of … verschillende plaatsen mijn begeleiding nodig. Maar deze week had ik mij voorgenomen om echt eens een hele tijd lang een zelfde spel te spelen met de kleuters zodat ik ze eens écht beter kon leren kennen en we gedurende een lange tijd konden samenspelen. En dit was zo leuk!! Ik probeer vanaf nu minstens één keer per week zo’n ‘gezelschapsspel moment’ in te plannen. Het was fijn om te zien hoe leuk de kleuters het vonden dat ik een spel van het begin tot het einde met hen meespeelde.

In de andere hoeken konden de kleuters zelfstandig aan de slag. Er werd gepuzzeld en geteld met monsters, er werden monsters geknutseld met plasticine, op het krijtbord, met verf, met papier, met het hamertje tik spel, … In de luisterhoek konden de kleuters deze week luisteren én kijken naar filmpjes over Sinterklaas. De kleuters kozen er zelf voor om nu al naar Sinterklaas filmpjes te kijken. Blijkbaar leeft de Sint al heel erg bij de kleuters. Misschien niet zo onlogisch, want ik heb Sinterklaas al enkele keren gespot deze week ;).

Benieuwd naar hoe de monsterweek verlopen is? Kijk dan maar snel naar enkele sfeerbeelden.

Tot volgende week!

Juf Eva

P.S.: De dans voor het grootouderfeest is al helemaal gekend door de kleuters. Fantastische bende, hoor! Echte danskampioenen. Jullie mogen apentrots zijn!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: