FLITS! FLITS! FLITS!

Kiekeboe!

Het is weer zover. De periode van koude en donkere dagen. Ik vind het zelf helemaal geweldig. Overal lichtjes, gezellige drukte, warme handschoenen, een wollen sjaal en een dikke muts. Maar ben ik niets vergeten? Even denken… Tuurlijk wel! Mijn fluohesje natuurlijk 😉 . Ook dit is een must tijdens de donkere dagen. De mijne vergezeld mij gedurende deze periode van en naar school. Want opvallen in het verkeer is de boodschap!

Waarom is het dragen van een fluohesje zo belangrijk? Een vraag die vele kinderen zich stellen. In de klas zullen we het hier zeker over hebben, maar het is ook altijd fijn als u dit thuis met uw kleuter bespreekt. Onze school vindt het belangrijk dat de kinderen opvallen in het verkeer en zo veiliger naar school en weer naar huis kunnen gaan. We starten vanaf vrijdag 16 november met de eerste prikactie. Tijdens deze, en de volgende, prikacties zullen we natrekken hoeveel kinderen een fluohesje (of iets fluoriserend) dragen. Voor iedere leerling die ‘in orde’ is krijgt de school een stempel op de fluoposter. Het doel is om 500 stempels te verzamelen (met de hele school). Hebben we ons doel bereikt, dan krijgt iedere leerling 1 sticker op zijn stickervel. En dan starten we met ons tweede doel. En zo moet de hele school proberen om de 4 stickers te verzamelen. Ze kunnen er dan een geweldige prijs mee winnen! Dus… meedoen is de boodschap! Haal die fluohesjes maar uit de kast want hier gaan we…

3… 2… 1… START!

Zonder het dragen van fluo, zien automobilisten je pas vanop een afstand van 20 meter. Dat is zeer dichtbij en dus levensgevaarlijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: