Thema: kabouters

Hoipiepeloi!

De foto’s van de week na de herfstvakantie zijn er eindelijk. Ze hebben even op zich laten wachten maar tadaaa… aanschouw hier ons verslag en de bijhorende foto’s van onze kabouterweek. 😀

Het was een drukke week met op dinsdag het maandelijks bibliotheekbezoek, op woensdag een bezoek van meester Kenny (de preventieadviseur) die ons geleerd heeft hoe we op een veilige en snelle manier van de bus kunnen geraken wanneer er gevaar dreigt, op donderdag vierden we Lotte’s verjaardag, op vrijdag was er de Rollebolle activiteit in de sporthal van Merchtem en ook Julia’s verjaardag werd die dag gevierd. Proficiat, dames!

Gelukkig was er ook nog tijd om in de hoeken te spelen. De kleuters konden o.a.: paddenstoelen en kabouters knutselen, paddenstoelen bouwen met Kapla blokken, tellen met kabouters, op zoek gaan naar diamanten in de zandbak met een vergrootglas en een pincet, … Ook hebben we heel wat gepuzzeld en genaaid. Wat deden de kleuters dat laatste trouwens heel goed. Het vergt erg veel geduld en fijn vingerwerk en dat hebben ze zeer goed gedaan! Ze mogen trots zijn op zichzelf ;). Tijdens deze kabouterweek leerden we ook een nieuwe letter, namelijk: de k van kabouter. De kleuters kennen nu al 4 letters en iedere week lukt het hen beter en beter om hier mee aan de slag te gaan.

Op vrijdag eindigde onze kabouterweek met een filmpje van Kabouter Plop en de kleuters konden ook een paddestoel op hun gezicht laten schminken. Natuurlijk wouden ze dat ik van iedere wang een foto nam, dus hielden we een kleine fotoshoot waarbij de kleuters telkens in groepjes met hun paddestoel poseerden.

Oh! Voor ik het vergeet… we zijn ook begonnen met het oefenen van ons dansje voor het grootouderfeest. Na twee dagen hadden de Koekiemonstervriendjes al de hele dans geleerd. Hoe geweldig zijn deze kapoenen wel niet?! We oefenen deze dans vanaf nu dagelijks. Hopelijk verklappen ze nog niets tegen oma en opa want het moet natuurlijk een groot geheim blijven van wat we gaan dansen.

Veel lees -en kijkplezier en graag tot volgende week bij een nieuw verslag. Deze zal gaan over onze monsterweek in de klas. Tot dan!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: