Griezelweek in de Koekiemonsterklas

De week voor de herfstvakantie was het griezelweek in onze klas. Alles stond dan ook in het teken van Halloween. We begonnen onze schoolweek met een herfstwandeling naar Ossel. Het slechte weer gooide jammer genoeg roet in het eten. Want na maanden van droogte moest het natuurlijk toevallig regenen op de dag dat wij naar het bos gingen. Het verliep dus allemaal een beetje anders dan gepland. Maar we hebben ons humeur er niet door laten verpesten. En ondanks het weer hebben we toch heel wat gelachen en plezier gehad!

Dinsdag was een korte schooldag voor mij. Want na de middag moest ik naar het ziekenhuis om twee van mijn vier wijsheidstanden te laten verwijderen. Op woensdag ben ik toch naar de klas gekomen. Achteraf gezien had ik beter wat naar mijn lichaam geluisterd, want de nacht van woensdag op donderdag was een ramp en bij het opstaan besefte ik dat ik beter thuis kon blijven ;-). Juf Els heeft dus op donderdag de klas van mij overgenomen. Op vrijdag wou ik absoluut naar de klas komen want ik kan de koekiemonsterkapoenen niet lang missen ;-). De kleuters waren erg lief voor mij en hebben goed geluisterd waardoor ik niet al te veel moest praten.

Tijdens deze griezelweek konden de kleuters in de klas o.a. spoken knutselen, een pompoen weven van papier, een telspel spelen met spinnen, een toverbrouwsel maken, op spinnenzoektocht gaan bij de ontdektafel, … We sloten onze griezelweek af met een spelletjesnamiddag samen met de kinderen van het 1ste leerjaar. Zo hebben de kleuters voor het eerst beter kennis kunnen maken met juf Jana en haar klas. Deze samenwerkingsactiviteiten zijn ook erg fijn omdat ze dan hun vriendjes nog eens terugzien die nu in de lagere school zitten en waar sommigen vorig jaar nog mee op de speelplaats speelden. Ze leren hierdoor ook samenwerken (met andere vriendjes dan die uit de eigen klas) en maken op een speelse manier kennis met cijfers en letters. Gedurende het hele schooljaar zullen er geregeld samenwerkingsactiviteiten georganiseerd worden samen met het 1ste leerjaar.

Het was goedgevulde en gezellige griezelweek in onze klas. Ondanks de pijn heb ik toch kunnen genieten van de leuke momenten met mijn Koekiemonstervriendjes. Nu mogen ze genieten van een welverdiende herfstvakantie! Na de herfstvakantie nog een laatste keer een herfst thema, namelijk: kabouters.

Geniet van het gezellig samen zijn en rust goed uit!

Juf Eva

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: