Thema: herfst

Bolsters, kastanjes, beukennootjes, eikeldopjes, … ze kwamen allemaal aan bod deze week. Het was dan ook herfstweek in onze klas. De kleuters zijn heel wat te weten gekomen over dit seizoen. Zo weten ze wat er met de blaadjes gebeurt in de herfst, wat er verandert aan het weer, kennen ze nu het verschil tussen een tamme en een wilde kastanje en weten ze welke bolster bij welke kastanje hoort. Ook zijn de kleuters weer vol enthousiasme met cijfers en letters aan de slag gegaan (een paddenstoelen telspel, een gezelschapsspel waarbij de kleuters eikels en bladeren moesten verzamelen, een knip -en plakspel met letters en een telspel met egels). Ze kunnen iedere week weer wat meer en het lukt ze al goed om bijvoorbeeld woorden te vormen met de letter van de week. Wat een kanjers!

Maar niet alleen kwamen de cijfers en letters weer aan bod in de klas. De kleuters konden deze week ook bouwen met takken, experimenteren met herfstmateriaal en knutselen met bladeren. Aan het begin van de week maakten de kleuters afdrukken van bladeren met potlood en papier. Nadien konden ze haar maken met bladeren (een kaal hoofd haar geven) en aan het eind van de week kregen ze alle vrijheid en mochten ze zelf een herfstkunstwerk maken. Wat een creatievelingen, zeg! Ze tekenden kabouters en paddenstoelen en knipten en scheurden bladeren. In de kring speelden we een voelspel met kastanjes (hoeveel kastanjes voel je), gingen we op zoek naar woorden met beginletter ‘h’ en speelden we een luisterspel.

Op dinsdag was het MOS-dag op school. Deze dag stond in het teken van ‘de aardappel’. We hebben van een aardappel een aardappelmannetje gemaakt. Spijkers voor de benen, veren voor het haar, chenille draad voor de armpjes en vilt voor een broekje. Er waren ook kleuters die de spijkers voor het haar gebruikte en de chenille draad als ketting voor het aardappelmannetje. Ze mochten volledig zelf kiezen wat ze deden. En zo werden er heel wat grappige aardappelmannetjes gecreëerd.

Deze week vierden we ook Ilona’s vijfde verjaardag. HOERA! Ze bracht heel wat heerlijke koekjes en cake mee. Jammie! We hebben allemaal genoten. Bedankt, Ilona! 🙂

Volgende week werken we in de klas rond ‘een griezelige herfst’. Het is dan ook de laatste week voor de herfstvakantie. Na het griezelen mogen we dus een weekje uitpuffen om er nadien weer vol goede moed in te vliegen. Kun je geloven dat het alweer midden oktober is?

Juf Eva

P.S.: Vergeet niet dat we op maandag een herfstwandeling maken naar het bos van Ossel. We zijn de hele dag op stap!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: