Thema: fruit

Hoipiepeloi!

Pfjioeeeeew, wat was het een drukke week in onze klas! Maar wel een leuke week waarin we heel wat gedaan hebben. We werkten rond het thema fruit. En dit omdat we op dinsdag een bezoek brachten aan de boomgaard in Brussegem. Samen met de 2de kleuterklas wandelden we naar de boomgaard waar we vervolgens rondgeleid werden door een vriendelijke gids. De kleuters moesten niet alleen wandelen en luisteren. Ze moesten ook hun ogen goed openhouden om op zoek te gaan naar peren. En dat deden ze geweldig. Want iedere kleuter kon smullen van een heerlijke en verse peer récht van de boom! Na een rondleiding door de boomgaard, mochten de kleuters ook een kijkje nemen in de ijskoude vriezers. Brrrrrrrr! We sloten het bezoek af met een vers getapt glaasje appelsap. Jumjumjum, Hééééérlijk! Bedankt, Torenhof!

We genoten deze week niet alleen van een uitstap naar de boomgaard. Op maandag hadden we het geluk dat we naar het cultureel centrum van Asse mochten om te kijken naar een toneelvoorstelling. Het was een geweldige show met heel veel muziek, grapjes én een echte muis (met de mega schattige naam ‘Rittepetite’). Het toneelstuk heette ‘Arabella’. Het was een zeer magische voorstelling waarbij de kleuters een deel van het decor waren. Na de voorstelling kregen de kleuters ook de kans om de muis van dichterbij te bewonderen, met balletjes te jongleren en met muziekinstrumenten te spelen. Ja, hoor, beide uitstappen waren megasuperdupergeweldig! Naast de leuke uitstappen, ook een leuke verjaardag deze week. We werden getrakteerd op pannenkoeken voor de 5de verjaardag van Cyril. Hieperdepieperdepiep… HOERAAAAA!

Gelukkig was er ook nog tijd om in de hoeken te spelen. Zo konden de kleuters o.a.: een spel spelen rond de lettergrepen (ba-naan, man-da-rijn), een stuk fruit versieren volgens de stijl van kunstenaar ‘Piet Mondriaan’, fruit wegen, met plasticine appels maken a.d.h.v. een telspel, … Ook leerden we heel wat soorten fruit kennen, speelden we een rijmspel en een zintuigenspel waarbij de kleuters moesten raden welk stuk fruit ze in hun mond hadden en maakten we verse fruitsalade en versgeperst sinaasappelsap. Ten slotte leerden we de 2de letter van dit schooljaar, namelijk: de ‘f’ van fruit. Ook deze keer hebben de kleuters mij verbaasd over hoe goed ze deze letter al wel niet kennen. Ze maakten woorden zoals: friet, fiets, fles en foto. De letter ‘f’ is een moeilijke letter en de kleuters verwarren hem nog vaak met de letter ‘v’. Daarom gaan we de komende twee weken nog verder aan de slag met de ‘f’. We blijven natuurlijk de letter ‘s’ verder inoefenen.

Dit weekend kunnen we genieten van een extra vrije dag. Joepie! Hopelijk zijn alle batterijen dan weer goed opgeladen om er dinsdag weer vol goede moed in te vliegen. We starten dan met het thema ‘Rupsje Nooitgenoeg’.

Tot dan!

Juf Eva

P.S.: Ik ben vergeten om het liedje van deze week in de heen-en weer schriftjes te kleven. Ik beloof jullie dat ik het volgende week goed zal maken en deze, samen met het nieuwe liedje, in het schriftje van de kleuters zal kleven. 😉

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: