Thema verkeer

Kiekeboe!

Deze week was het verkeersweek op de Rinkelingschool. We hebben in de klas dan ook rond dit thema gewerkt. Voor de kleuters was het een spannend begin van de week. En dit omdat ze op maandag voor het eerst met hun contractwerk aan de slag moesten. Maar de kleuters moeten helemaal niet vrezen. Want wat een toppertjes zijn het! Iedereen had op vrijdag zijn drie moet-werkjes af en meer dan de helft van de klas had er op dinsdag al twee van de drie gemaakt. In één woord: FANTASTISCH! Deze week moesten de kleuters voor hun moet-werkjes aan de slag met een luisteractiviteit (rond plaatsbegrippen), een knutselactiviteit (ofwel moesten ze een auto vouwen van papier ofwel moesten ze een auto uitprikken en er zelf wielen voor maken van papier) en ten slotte was er het 3de moetje waarbij de kleuters ofwel een telspel moesten spelen rond het cijfer-en getalbeeld ofwel moesten ze de buurgetallen vinden van alle getallen tot en met tien. In de andere hoeken konden de kleuters spelen met de auto’s, met auto’s door de verf rijden, aan de slag met zoekprenten, een wie is het spel spelen met voertuigen, … Vooral de activiteit waarbij de kleuters met auto’s door de verf mochten rijden, was een schot in de roos.

Niet alleen hebben de kleuters in de hoeken gespeeld en geleerd, ook in de kring én buiten hebben we heel wat gedaan. Zo hebben we o.a. een verkeerswandeling gemaakt en een waarneming van een fiets gedaan. De kleuters kennen nu moeilijke woorden zoals ventiel, dynamo en bagagedrager. Wat kunnen die schatten toch goed onthouden! Benieuwd of ze deze begrippen over enkele weken nog kennen ;-).

Wat schrijfdans betreft, zijn we verder gegaan met ‘de robot’. Waarbij het vierkant en de rechthoek centraal staan. Op de speelplaats hebben we met krijt vierkanten gemaakt en zoals een robot de speelplaats rondgewandeld. Ook hebben de kleuters geleerd dat ze altijd van links naar rechts moeten werken als het gaat over lezen of schijven. En hierbij hebben we alvast geoefend op wat is links en rechts. Volgende week gaan we hiermee verder.

Ten slotte waren er deze week ook twee verjaardagen in de klas. Op maandag hebben we de verjaardag van Tine gevierd. Zij werd tijdens de zomervakantie vijf jaar. Wauwie! Proficiat! Tine trakteerde de klas op heerlijke pannenkoeken. Op dinsdag was de juf het feestvarken. Zij werd jammer genoeg geen 5, maar 22 jaar. Snif snif… Gelukkig was het een fijne verjaardag met de Koekiemonsterkapoenen. Er waren waterijsjes en kinderchampagne. Olé! Schol!

Volgende week een nieuw thema, namelijk: fruit!

Tot dan,

Juf Eva

P.S.: Aan alle straffe helden die op vrijdag door regen en wind toch te voet of met de fiets zijn gekomen (speciaal voor de Strapdag): GEWELDIG! Diegene die niet gestrapt hebben, helemaal niet erg. Ik begrijp volledig dat niet iedereen de mogelijkheid heeft om al strappend naar school te komen. Ik ben al blij dat jullie kleuter iedere dag in de klas is ;-).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: